Dalam kesempatan tersebut, Romi yang didampingi Ketua DPP PPP Bambang Hermanto diterima secara langsung oleh Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.
Turut hadir bersama dalam pertemuan ini Timbalan (wakil) Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man, Ketua Pengarah Pilihan Raya PAS Datuk Mustafa Ali, Ketua Pemuda PAS Ustaz Nik Mohamad Abduh, Timbalan Ketua Pemuda Ustaz Muhammad Khalil Abdul Hadi, Setiausaha Politik Presiden PAS, Dr Ahmad Samsuri dan Nurul Islam Mohamed Yusoff.
Pertemuan tersebut bertujuan untuk memperat hubungan kerja sama di antara partai-partai Islam di Asia Tenggara serta berbagi pengalaman di pentas politik negara masing-masing.
Di samping itu, pertemuan itu juga sebagai undangan awal dari PPP kepada Presiden PAS untuk menghadiri Kongres Partai-Partai Agama Sedunia pada Januari 2016 sekaligus memperingati ulang tahun ke-43 PPP.
Sebelum pertemuan tersebut, kedua belah pihak bertukar cinderamata.
[zul]
BERITA TERKAIT: